woensdag 23 februari 2011

Op de bedden...

Ik houd van kleurige, vrolijke bedden.
Vorig jaar maakte ik een sprei van allemaal lapjes voor mijn jongste dochter. (de oplettende lezer herkent misschien de bloemetjesstof?  ;) )

Voor de achterkant, die uit één geheel bestaat, kocht ik een grote lap stof. Voor de vulling 2 goedkope fleeceplaids van Leen Bakker. Van het soort dat niet oprekt. Na wat gepuzzel, geknip en genaai is het een kleurrijk geheel geworden. Helemaal volgens mijn motto: gewoon proberen.


Ook mijn oudste wilde wel zo'n sprei op haar bed. en omdat oma geen cadeautje voor haar verjaardag kon bedenken, heeft zij (oma dus) een mooie sprei voor haar kleindochter gemaakt. Ook weer volgens hetzelfde principe: voorkant lapjes, achterkant een grote lap. Erg mooi geworden kijk maar.




Voor ons eigen bed wilde ik een dikke sprei en zocht ik een mooie "India" lap, maar ik kon niets geschikts vinden. De stoffen die ik mooi vond waren me te duur. De oplossing die ik heb bedacht is helemaal niet "India", maar wel mooi, vind ik. En praktisch, want ik kocht bij Ikea een dun dekbed en een mooi hoeslaken, van het soort dat aan twee kanten mooi is.
Ik deed het één in het nader en naaide het op 1cm langs de randen vast en 10 cm verder nog eens rondom. Hierdoor kreeg ik een lekker dik sprei, dat ik in koude winternachten overhoudt en als het te warm word gooi ik het af 's nachts. (dat lukt je  niet met een 4 seizoenen dekbed ;) ) Simpel, maar handig. En die Indiasprei komt er misschien nog wel eens...



En wie hadden we toen nog niet gehad? Natuurlijk, de poppen! Zij kregen een mooi gehaakt dekentje van grannies. Kijk ze eens lekker liggen met z'n tweetjes!

14 opmerkingen:

  1. Wat een vrolijke boel bij jullie op de slaapkamers :) De dekbedhoes van Ikea komt mij bekend voor haha.

    Grappig want ik ben ook bezig met een patchworkkleed,het schiet nog niet echt op,want ik ben nog op zoek naar een geschikte stof voor de achterkant. Ach,dat komt vanzelf wel.

    Leuk,dat je mijn tassen zo leuk vindt, ik krijg nog spijt dat ik mijn webwinkel heb opgedoekt ;) Ik heb nog wel tassen te koop hoor, als je interesse in een tas hebt laat maar weten, dan hoor je wel of die te koop is.

    Fijne avond nog, groetjes Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Karin,
    Wat lekker fleurig ziet dat eruit zeg! En wat een werk! Pfff, is dus niets voor mij. Ben echt niet handig met de naaimachine. Zou van zo'n deken helemaal hyper worden. Maar ja, ieder zo'n z'n ding he. Maar je mag trots zijn op het resultaat hoor.
    Fijne avond,
    Groetjes,
    Agnes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat zijn de dekens allemaal geslaagd zeg! Je zou er zó in willen kruipen. Boekje erbij en zo nu en dan even naar buiten turen waar de sneeuw naar beneden dwarrelt...
    *noflike*avond! Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  4. WOW die spreis (?) zijn super mooi! Vooral die van je moeder! Wat een prachtige kleuren combinatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijke, knusse bedspreien hebben jullie! En ook al zijn ze voor op koude dagen, het geeft je toch een lentegevoel met al die frisse kleurtjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een sprei naaien of haken staat al jaren op mijn verlanglijstje, als ik dit zie wil ik er gelijk aan beginnen! Wie weet, als die boot met tijd langs komt varen.. Alvast een welterusten gewenst!
    Groetjes, Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, de achtergrond is wat meer "lente" geworden. Nu het weer nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtig die spreien, lekker veel kleur!!
    En een goeie tip om er fleece tussen te naaien.
    Zoiets lijkt me ook wel lekker in onze tent, op Vlieland is het ook wel eens koud 's nachts.....
    groetjes, Truus

    BeantwoordenVerwijderen
  9. haha, ja de stof van je mooie tas! Geweldige dekens heb je gemaakt; groot en klein!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Neem op maandag 28 februari een kijkje op mijn blog en laat je verrassen...
    groet Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoihoi, Bedankt dat je volger bij mij bent geworden. Jij hebt ook een mooie blog. Ik vind het leuk om je lezen over jouw crea-ideetjes en vooral jouw goede oplossingen! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hihi, wat een leuk poppenwagentje en zo'n mooi dekentje :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh wat zijn ze mooi. Ik heb ook ooit eens een deken gemaakt, maar het lukte me niet om de achterkant er zo mooi aan te bevestigen. Allemaal kreukels erin. Als je nog tips hebt hoe je ze het't mooist aan elkaar kan naaien (voor en achterkant) en dat doorstikken????
    Ben erg onder de indruk. Je blog vind ik ook superleuk. Fijn weekend.
    Liefs,
    Kaatje

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin 4

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...