maandag 7 februari 2011

Een gewone maandagochtend

Het is maandagochtend en ik ben bezig met allerlei huishoudelijke klusjes. Er staat nog een volle wasmand: er moet worden opgevouwen! Als ik klaar ben en de spulletjes weer in de kasten wil leggen, kijk ik in de mand en opeens overvalt het me.In eerste instantie word ik erg vrolijk bij het zien van de leuke vrolijke kleurtjes, de kleren van mijn 7-jarige. Wat heerlijk dat ze ook van deze kleurtjes houdt.
Maar dan bedenk ik me dat ze al 7 is en dat het binnenkort wel eens afgelopen kan zijn met roze, rood, oranje, strikjes, frutseltjes, bloemetjes. Haar zus (nu 15) was ook ongeveer 7 toen het plotseling anders werd. De rokjes die ze tot dan altijd droeg, weer of geen weer, werden opeens omgeruild voor een spijkerbroek met stoer shirt en stoere schoenen. Roze kón niet meer: blauw of zwart moest het zijn. en vooral niet te opvallend! Nog steeds zal ze niet opvallen met haar kleding, maar ja, pubers willen natuurlijk niet uit de toon vallen. En ik moet zeggen dat ze er wel leuk uitziet.

Een beetje melancholiek snuffel ik even lekker tussen de kleren van de jongste en zie de vrolijke rokjes die ik vorig jaar maakte, naar een handleiding van Mme Zsazsa. 
Ik had nog nooit eerder een rokje gemaakt, maar het leek me niet zo moeilijk. Gelukkig was het dat ook niet dankzij Mme Zsazsa! Ik was zo enthousiast dat ik er gelijk 4 maakte, met leuke strookjes en randjes. 


een zwierrokje
een ballonrokje


een klokrokjeEn als variatie daarop een swingjurk! (met zelfontworpen bovenstukje)
een balletjesrokWat vond ze ze leuk, en wat vond ìk ze leuk.

En  nog steeds! Ik ga ze strijken en morgenochtend ga ik een leuk rokje met legging klaarleggen, zo lang het nog kan!
Herkenbaar, deze gemengde gevoelens? Reageer! :)

10 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar, alhoewel mijn dochter, nu 27 is nog steeds een "kleurrijk" type met een heeeeeele grote kast vol kleren en daar zitten ook nog steeds de rose en rode tinten bij. Als je puber wat ouder is komt het allemaal weer goed!!
  En nu maar lekker strijken...
  groetjes, Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. niet herkenbaar wegens geen kinderen, maar wel mooie rokjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't Is bij mij nog niet herkenbaar, zit nog midden in 'het roze', maar ja, ze is ook nog maar 4 jaar, dus dat duurt nog heeeeel lang, toch ;-)?
  Groetjes, Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke zwierige rokskes! Mijn puber wordt 16 en af en toe zie ik haar iets kleurigs dragen, dus het komt allemaal weer goed.
  Groetjes van Trudis

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geniet er maar lekker van... (Ze zijn inderdaad ook aller-schattigst!)
  Mirthe(12) houdt van zwart, maar gelukkig dan wel in combinatie met felle (fluor) kleuren...en ja,ook knalroze, terwijl ze daar als klein meisje niet echt van hield.
  *noflike*avond verder Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad zolang het nog kan profiteren we er lekker van. Mooie rokjes heb je gemaakt!
  En leuk dat je mee doet met mijn give-away nr 1. Zou je ajb nog even een reactie bij de give-away zelf willen plaatsen met je keuze? Dat maakt het vor mij net evn iets makkelijker. Alvast bedankt.
  Groetjes Michaja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk dat ik mag door kleuren, waar ik denk dat kleuren meer behelzen dan rood en roze, ook al mag het wat u vindt door horen.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin 4

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...