woensdag 27 april 2011

Na de pauze

Eindelijk weer eens een berichtje van mij. Het was zulk heerlijk weer en de kinderen hebben 2 weken vakantie, man had maar liefst 2 dagen vrij(!!!) en we leefden zo'n beetje buiten. Met andere woorden: van bloggen is niet zoveel gekomen. Heb ik dan stilgezeten? Ook, maar ik heb ook wat dingen gedaan die erg leuk waren, maar misschien iets minder interessant voor een ander. Wat dan? Nou:

Een tentje in de boomgaard opzetten

zichzelf dus...
 Renske een fototoestel geven en haar zelf laten bepalen wat ze op de foto wil zetten.


en Tiny!

Naar een van de vele rommelmarkten geweest en een grote wollen deken gekocht voor 2 euro. Misschien iets voor winterkussens, dacht ik, maar in het voorjaar kan het in de caravan ook nogal koud zijn 's nachts, dus daar wordt ie eerst voor gebruikt. 
Ik heb lekker in het zonnetje onder het afdakje zitten te freubelen.
Wat spulletjes alvast voor de Koninginnemarkt. Nu ik de foto weer zie, bedenk ik me opeens dat het zaterdag al zover is, dus nog maar even doorfreubelen....

We hebben een zwembad gemaakt....(hahaha)
Het gat was voor de trampoline, maar de kinderen vonden een zwembad een beter idee, dus manlief heeft er vijverfolie in gemaakt.
Het water moet alleen nog wel even opwarmen. Zondag was het 12 graden...brrrrr

En de trampoline, tja... die moet maar even wachten.
We hebben de hele voortuin "op de kop" Alle borders zijn eruit en er is gras gezaaid. Voorlopig is het nog erg kaal.

We hebben de oude strandstoelen weer uit de schuur gehaald en lekker voor het huis gezeten om te kijken hoe het zwembad volliep (hoe vermoeiend kan het zijn?) Maar helaas een oude strandstoel had zijn tijd gehad:
Renske krakte er met een luide gil doorheen.:)

Dus ik had vandaag iets nuttigs te doen: een nieuw lopertje maken.

Ik had nog een stevig stuk stof, maar dat was een beetje saai (effen) Met uit een ander stofje geknipte cirkels heb ik het een beetje opgepimpt.
Ziet er weer kek uit.
Trouwens het naaien van het lopertje was het werk niet, maar het opnieuw bevestigen van zo'n ding....aaarrg! Na veel getimmer had ik het er eindelijk op, blijkt het verkeerd te zitten, zodat de stoel niet goed kon uitklappen. Moest alles er weer af (ik had het erg stevig vastgespijkerd!) en kon ik nogmaals aan het timmeren. (frustratie wegmeppen....)

Zo kan die weer jaren mee, maar zo te zien is de voorste stoel binnenkort ook aan de beurt!

Verder heb ik weer een poging gedaan om mijn rokje nu toch af te maken, maar daar over later (misschien, want ik ben nog steeds niet erg tevreden)

Dus, jullie zien het: mijn blogpauze is nuttig besteed! Ha!

Karin

13 opmerkingen:

 1. Je bent inderdaad lekker bezig geweest! Dus bij jullie hebben de kinderen al twee weken vakantie. Hier moeten ze deze week naar school (4 dagen) en zijn ze vanaf dit weekend 1 week vrij. Dan hebben ze de laatste week van mei weer een week vakantie. Erg versnipperd dus, maar evengoed wel lekker hoor.

  Ik begrijp dat het een heel gedoe was om de strandstoel gerepareerd te krijgen, maar hij is dan ook wel heel leuk geworden. Je zou bijna hopen dat die andere ook snel doorscheurt ;)

  Geniet maar lekker door, groetjes, Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, dat met die stoel had mij ook kunnen gebeuren!! Hoe herkenbaar! Wat ben je heerlijk bezig geweest de afgelopen zomerse dagen, echt genieten. Aan de foto's te zien woon je erg leuk. Wat een ruimte!! lekker hoor!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf die stoelen!!!
  Echt leuk..vooral aan de rand van een zwembad! En wat een heerlijke tuin heb je!

  groetjes Geriene

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke tuin heb je volgens mij, en dat stoeltje is echt op geknapt!
  Groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, de strandstoelen zijn geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke stoelen! En die deken... dat worden heerlijk vrolijke winterkussens!! :-) Maar eerst nog lekker lente en zomer bij het zwembad! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk toch? eVEN LEkker tijd voor andere dingen. En ja ik zou die slinger echt gaan maken, is zo leuk!
  Hartelijks!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoii,

  kom hier via via op jou blog, ziet er gezellig uit, enne ga je graag volgen.

  je bent ook welkom bij mij.

  fijne dag vandaag
  groetjes Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi hoi
  De trap is met acrylverf (dus op waterbasis) geschilderd, ook van Histor. Ik heb de trap wel drie keer geschilderd. Daarna heb ik er nog twee lagen Glitsa parketlak voor intensief gebruik overheen aan gebracht, dat is ook op waterbasis. Ik zag wel laatst in een advertentie van verf dat er ook speciale trapverf bestaat, maar dat is waarschijnlijk dan wel weer op alkydbasis en daar houd ik niet zo van.

  Naaien met tricot: je hebt sowieso een tricotnaald nodig voor je machine (ik geloof dat die een scherper puntje hebben) en je steek moet meeveren. Dat bereik je door ofwel een tweelingnaald te gebruiken ofwel door een lichte zigzagsteek in te stellen, dus dan zit er een beetje speling in. Probeer het maar eens uit op een proeflapje. Eerst een gewone steek en daarnaast een lichte zigzagsteek. als je er dan voorzichtig aan trekt voel je het verschil. Als je er niet uitkomt, laat maar weten. Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hoi! Wat leuk, al die dingen die het leven zo mooi maken in een blog terug te zien! Niet alleen maar stylish verantwoord maar gewoon echt! Prachtig, ik geniet daarvan.
  Lieve groetjes,
  Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Inderdaad jij hebt niet stil gezeten!!
  Heerlijke dagen hebben jullie gehad zo te zien. En heerlijk die zwemvijver alleen dan wel met een water temperatuur van minimaal 20°C :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk "van alles wat" bericht en wat heb jij een ruimte om je huis, heerlijk !
  Ik vind de zwembadvondst geweldig.
  Groetjes en alvast een fijn "koninklijk weekend"

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een fijne familietuin! En je strandstoel met de cirkels vind ik helemaal super!!! Geniet ervan en een vrolijke Koninginnedag toegewenst morgen,
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin 4

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...