vrijdag 11 maart 2011

Het rokje.....

Deze week een verhaal over mijn "naaikunsten", of liever gezegd: het gebrek daaraan.
Want zoals bij zoveel dingen bij mij: ik dóe maar wat. Vaak pakt dat wel goed uit, maar soms zou een beetje meer overdenking en documentatie wel goed zijn.
Zoals met het rokje.


Vorige week had ik bij een stoffenzaakje in de buurt een superleuk stofje gekocht. Lekker retro. In de winkel hingen een aantal rokjes met elastische tailleband, die er erg leuk uitzagen. Volgens de mevrouw van de winkel kon er bij het maken van zo'n rokje niets fout gaan.
Dus het hippe stofje en tailleband meegenomen en 's middags direct aan de slag. Ik vond een "patroon" bij Elisanna, precies zoals ik het graag heb: niet al te moeilijk, met weinig patroondelen en met duidelijke stap-voor-stap instructies.
Dus, de maten gemeten, patroon getekend en stof uitgeknipt.
Makkelijk toch?

Zelfs het aannaaien van de tailleband ging mij goed af.

Waar ik alleen geen rekening mee had gehouden was het model.
Want hoewel ik niet dik ben, ben ik ook niet meer zo slank als toen ik dertig was en zijn er bepaalde gebieden die ik liever zou camoufleren.
Met andere woorden: toen het rokje in elkaar zat en ik het aanpaste bleek toch dat mijn buik en heupen wel erg "op de voorgrond traden" .

 
Ik heb nog geprobeerd om het rokje iets minder wijdvallend te maken, maar ook dat was het niet....

De hele zaterdag lag het rokje naar mij te grijnzen. Zondagochtend was het genoeg! Gewapend met tornmesje maakte ik er een eind aan.
Nu liggen er een paar mooie lapjes in de kast te wachten op een nieuwe bestemming. Misschien een tas? Toch maar eens een leuk patroon vinden!  Tips? 

Karin
 

13 opmerkingen:

 1. Hoi Karin, jammer van het rokje!! Balen is dat: was je zo enthousiast begonnen... :-(
  Wat betreft tassen: http://diybaglover.blogspot.com/2009/06/share-some-loves.html
  Hier zit misschien wat tussen? Succes en ik ben benieuwd naar het resultaat met dit erg leuke stofje!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Karin

  Je zult het misschien niet geloven, maar zo werkt het bij mij net zo. Door heel veel schade en een klein beetje schande ben ik vanzelf wijzer geworden.

  Ik vind het stofje erg leuk btw, zowel voor een rokje als voor een tas. Helaas heb ik nog geen patroon voor je. Mijn eerdere tassen heb ik gewoon zo in elkaar geknutseld, maar ik ben je niet vergeten hoor! De volgende tas ga ik proberen te tutorialen. Het kan nog even duren want momenteel komt er niet echt veel uit mijn handen ben ik bang.

  Fijn weekend, liefs Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee Karin,

  Je weet het toch ...oefening baart kunst....
  Voor jezelf naaien is lastig( dat doe ik ook zo min mogelijk en ik heb ook wel eens **oeps** iets weggegooid)
  Het rokje was wel leuk hoor!!
  Dus hou vol en maak een leuk tasje voor jezelf!

  Groetjes Geriene

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is idd voor mij erg ver...heb net even gegoogled...en met de auto is het 3 uur...en nog eens 3 uur terug....dus moet ik er mss een verlengd weekend van maken :-)
  maar wel jammer dat het zo ver is ...anders was ik er zeker naar toe gegaan...ik vind dat er zo weinig is op gebied van haken..althans hier in Belgie ....
  Ik vind je rok errug leuk!!!!! wat een leuke stof....geen rok??? placemats voor op de tuintafel ?

  groetjes
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent in ieder geval terug een ervaring rijker en je hebt een mooi stofje om nog iets leuks van te maken. Je kon er ook een recht rokje van maken met rits en tailleband, dit slankt af. Zo doe ik het om bepaalde lichaamsdelen te camoufleren ;-)en dan draag ik er een lange t-shirt of lange trui boven. Misschien iets voor de volgende keer.
  Prettig weekend en geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leergeld zou mijn moeder wel zeggen. Maar het blijft balen, zeker met zo'n prachtig stofje!
  Ik zat aan knuffels te denken of een kussenhoes?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat jammer van je rokje en het leuke stofje, maar ik denk dat het ons allemaal wel eens overkomt of is overkomen. Je stof is in ieder geval niet in allemaal kleine stukjes en er komt vast wel weer eens een leuk project voorbij zodat je het weer kunt gebruiken...
  Fijn weekend, en eh, ga je nu een rokje kopen??
  groetjes, Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is dus de reden waarom ik niet aan kleding begin.
  Jammer dat het je niet gelukt is maar niet opgeven gewoon nog een keer proberen want heel vaak gaat de eerste keer gewoon mis!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kom net terug van de modeshow bij Rinsma Fashion in Gorredijk (of all places!) en ben weer helemaal geïnspireerd! Dus, wie weet komt er nog een vervolg...
  Wat een leuke reacties van jullie allemaal! Gezellig!
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 10. da's het lastige aan zelf kleren maken vind ik : je weet nooit op voorhand of je er wel mee gaat staan en ik heb ook zo'n figuur dat hier en daar wat te prominent is om alles te kunnen dragen. Spijtig hé ! Maar je gaat er vast iets anders moois mee maken !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zonde Karin. Het rokje ziet er anders heel leuk uit! Het stofje komt wel weer een keer van pas.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een eerste rokje is altijd moeilijk. Ik heb zelf ook veel rokjes voor de meisjes in de lapjesmand gegooid, voor ik het patroon vond dat ideaal was. Probeer het nog eens, en sleutel wat aan de afmetingen. Ik maakte eerste een proefexemplaar en dat stikte ik niet ineen, maar naaide het met grote steken ineen om dan te passen en eventueel het patroon aan te passen. Dan is het makkelijk terug los te maken, nog eens ineen steken/naaien tot het goed zit en dan pas ineen te stikken. Veel succes ermee!
  PS: ik zet in een reactie op mijn blog het patroon dat ik gebruikte voor mijn rok, ik ga met dat patroon ook eens een tricotversie maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat jammer zeg, maar leuk geprobeerd! Ik moet zeggen dat het bij mij ook niet zo vaak goed uitvalt, een rokje met iets van elastiek aan de bovenkant. Daar zijn mijn Hollandse heupen niet zo blij mee;-) Trouwens nog bedankt voor je felicitaties. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin 4

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...