woensdag 2 maart 2011

Kringloop revisited

de punt van het schaartje is de snavel
Omdat er zo'n heerlijk lentezonnetje was vandaag kreeg ik natuurlijk de lente in de bol en moesten er bloeiende bollen komen voor op het tuintafeltje. Lekker met m'n dochter naar het tuincentrum voor vrolijke plantjes. En weet je wat er naast het tuincentrum zit? Juist de kringloopwinkel! Uiteraard ook daar nog even naar binnen. Zonder vooropgezet plan is het toch het leukste om daar even te sneupen.

Ik vond een kekke eend. Eerst dacht ik:  o, een eend, maar toen ik beter keek zag ik dat het een speldenkussentje is met in het hoofd een gleuf voor een schaartje en op het plateautje nopjes voor een vingerhoed en 2 garenklosjes. Nou, als dat niet leuk is?
Bij nader inzien is het volgens mij geen eend maar een vogel....Wat ik toen ook nog vond: een mooi jaren 60 voetenbankje.

Het stofje is niet zo  mooi, maar de vorm en de pootjes wel. Ik dacht er een mooie hoes om te haken van Zpagetti of misschien van allerlei hippe kleurtjes! Wordt vervolgd dus.de kleuren zijn wel iets frisser in het echt

En als laatste een mooie theedoek, ook jaren 60 volgens mij. Ik weet nog niet precies wat ik daar mee ga doen. Ik heb 2 jaar geleden al eens van allemaal oude theedoeken en servetten van mijn moeder een tafelkleed voor op de terrastafel gemaakt. Daar wordt ik nog elke keer weer vrolijk van als we daar van eten 's zomers. Als het weer zonnig buiteneetweer is zal ik er wel eens een foto van maken om op mijn blog te zetten.En als laatste een foto van waar het mee begon: de vrolijke lentebloemetjes op de buitentafel voor het raam
nog even goede potjes zoeken (bij de kringloop?)Karin
En...? vinden jullie weleens goede dingen bij de kringloop?

13 opmerkingen:

 1. waarom vind ik nooit zo'n prachtige dingen in de kringwinkel !!!
  Dat eendje is FANTASTISCH!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk inderdaad dat het een vogel is. Een merel misschien? Hij is jaloersmakend leuk!! Echt nog nooit eerder gezien.
  *noflikke*avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaaa, de kringloop dat is soms net een verrassingswinkel! Ik zag laatst precies zo'n krukje, maar toen ik zeker wist dat ik er een hoes om zou haken, was hij al verkocht.. Minder leuke verrassing dus.. Zoiets overkomt me niet nog eens, ook al groeien we hier dicht ;-) Succes met je spulletjes!
  Groetjes, Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey karin,
  Bedankt voor je reaktie van de zpagetti tas...er zit een bodem in ja,en ik heb het redelijk vast gehaakt...en toch bleef hij zakken...had er mss beter een stelling rond gebouwd...
  Jaaa ook ik heb Kringloopspulletjes in huis (zie mijn blog) en ik vind jouw krukje SUPER....ik zag gelijk een prachtig gehaakt hoesje ervoor in mijn gedachten...ga hier ook nog maar eens binnenspringen in de Kringloop..wie weet ?

  Groetjes
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Karin,
  Leuke scoore vandaag, voorjaar in een potje en goeie vondsten bij de kringloop, ik loop er ook wel eens binnen maar ik tref het niet vaak, misschien heb ik er geen neus voor...
  Mare... dat bankje, gaaf!
  groetjes, Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 6. super dat vogeltje en zo'n voetenbankje moet ik ook nog eens tegenkomen!
  ~ Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige vogel!! :-)
  Ik heb laatst een geborduurde 'Klerenmaakster' gevonden (http://vrolijkevlaggetjes.blogspot.com/2011/02/opruimdag.html). Meestal is de buit niet zo groot, maar vaak kom ik toch wel met iets thuis :-)
  Ik ben erg benieuwd naar wat je met het krukje gaat doen. Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kijk eens hier:
  http://pueppilottchen.blogspot.com
  Zij heeft net een voetebankje opgeknapt.
  Ik was er gelijk helemaal verlieft op, zodat ik mijn ouders die ook nog zo´n voetebankje hebben, gevraagd heb of ik het mag hebben.
  Groetjes Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Karin,

  Ik ga je maar eens volgen!
  Kringloop, haken, naaien enz. Dezelfde interesses maakt het leuk om je blog te lezen!

  Groetjes Geriene
  www.kidsdolls.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier kennen ze het kringloop principe niet echt (of ik weet er niets van af dat kan ook :)).
  Mijn tas heb ik zonder patroon gemaakt. Ik had al redelijk wat tassen gemaakt (wel via patronen) en wist nu dus wel hoe je een tas moest maken en omkeren en zo. Ik heb vervolgens mijn eigen messengers bag opgemeten en zodoende mijn eige patroon gemaakt :)
  Internetwinkel wordt aan gewerkt!
  Fijn weekend
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bedankt voor je felicitatie Karin! En ja....dat gedicht is mooi he? Toen ik het voor de eerste keer hoorde, mijn kinderen waren toen nog erg klein, was ik er ook tot tranen door geroerd. Ik voelde met heel mijn wezen hoe waar het is....

  Ik wens je een heerlijk weekend, groetjes Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hai Karin, wat een geweldige eend/vogel heb je gevonden! Prachtig. Op mijn blog inderdaad een geweven lint met molen, boerderij en herder. Ik was er meteen weg van!
  Fijn weekend,
  liefs van Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hey Karin,

  bedankt voor jouw reaktie ...ik heb eerlijk gezegd nog geen idee wat ik er mee ga doen ...voorlopig zijn het 4 onderzetters hahaha

  Liefs en een fijn weekend

  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin 4

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...