zondag 11 september 2011

Te jong???

Hè hè, ik ben weer terug!
Mijn account was vorige week opeens geblokkeerd omdat Google twijfelde of ik wel 16 jaar of ouder ben...(?) Even ter info: ben net vorige maand 50 geworden! :)
Ik kon mijn blog niet meer zien en alle diensten van Google werden geblokkeerd. Waarom opeens??

Om te resetten kon ik kiezen om of een kopie van mijn ID naar Google USA te sturen, of een Creditcardtransaktie te doen van € 0,30.
Omdat onze creditcard niet op mijn naam staat, dacht ik: dat kan niet, want dan kunnen ze mijn geboortedatum niet verifiëren, dus heb ik een kopie van mijn rijbewijs gefaxt. Maar, het duurde maar....en geen enkele reactie.

Na wat ge-google (!) kwam ik erachter dat het resetten op deze manier enkele weken (!) kan duren. Zo lang?? Ook las ik van andere mensen die dit was overkomen dat je ook met een creditcard van anderen kan resetten. Dat maar geprobeerd dus, en wat denk je? Binnen een minuut was mijn account weer bereikbaar!
Nou ja zeg! Waar gaat het dan om? Om mijn geboortedatum te verifiëren of om het geld? Nou kan me die 0,30 niet zoveel schelen, maar wel het principe.

Wat vinden jullie hier van? en hebben jullie ook last gehad van deze "oplichterspraktijken"?

so lucky...

15 opmerkingen:

 1. Jaaaa, je bent er weer!!! Gelukkig, kan ik weer inspiratie op doen. Maar wat een gedoe zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei ! Het is wel de eerste keer dat ik dit hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje wat een apart verhaal zeg! Dat slaat toch echt nergens op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vind het al vreemd, ik kon maar niet op je blog komen, en wat een vreemde omwegen moet je nemen om je account weer actief te krijgen:/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel apart dit, lijkt me niet gewoon!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vraag me zelfs af of het niet een vorm van hacken en creditcardfraude is. Ik heb zelf ook een blogspotblog maar heb zoiets nog niet meegemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmm...ben toch even gaan googlen maar op de officiële site van google staat inderdaad dat ze soms op deze manier om verificatie vragen en dat dat 30 cent kost. In elk geval lijkt het dus niet op fraude of zo, maar het is wel een mooie vorm van geldklopperij. Nou zou ik zelf van die 30 cent ook niet wakker liggen maar als je bedenkt hoeveel accounts zij hebben dan is het een leuke bijverdienste...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Raar hoor, nooit van gehoord, hmmm ..., nah ja, je bent er weer ;) , GELUKKIG !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Joepie ! Je bent er weer !! Een weekje geleden was ik me aan het afvragen hoe het kwam dat je niks meer blogde... en toen ik ging zoeken raakte ik niet meer op je blogje.

  Gisteren ging ik dan verder neuzen en toen zeiden ze dat de blog niet meer bestond.

  Ik heb het nog niet voorgehad, maar da's toch écht oplichten, trekt op niks seg !

  Anyway, ik ben blij dat je terug bent !!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Merle,
  Ik kon je blog inderdaad niet bezoeken, kreeg steeds een foutmelding? Maar je staat genoteerd voor de adventswap hoor, leuk dat je meedoet! Dit weekend zal ik de koppels gaan loten.
  Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Belachelijk. Ik vind het toch een vorm van geldklopperij. Maar welkom terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ben blij dat je er weer bent. Wat een gedoe zeg! Heb het zelf niet zo meegemaakt. Je hebt het weer doorstaan. Fijn je weer te zien en te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin 4

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...