dinsdag 25 januari 2011

Lekker warm!

Het ziet er nog  niet naar uit dat het al gauw lente wordt, dus kruipen we nog lekker op de bank met een kopje koffie of thee, doen we 's avonds de gordijnen dicht en de kaarsjes aan. Een lekker knus sfeertje dus en dat is precies waar deze vazen bij passen.



In de woonbladen kwam ik vorig jaar allerlei "gebreide" vazen tegen. Omdat ik meer van het haken ben, heb ik een simpele hoes gehaakt om een glazen pot. Je kunt er een appelmoes- of augurkenpot voor gebruiken. Ook een wijnfles is natuurlijk mogelijk (zie foto). Deze grote potten zijn ook geschikt voor bijvoorbeeld bloemen, maar je kunt ook een jampotje omhaken en dit gebruiken als waxinelichtjehouder. Erg sfeervol.

Hoe ga je te werk? Simpel: je haakt een ring van lossen die om de pot past en haakt in de rondte. Voor de vazen op de foto heb ik vasten gehaakt. Als er een kaarsje in komt kun je beter een lossere steek gebruiken, dan schijnt het mooi door. Als je de hoogte bijna hebt bereikt minder je een paar steken om ook de bovenkant mooi aan te laten sluiten.

Als dat niet simpel is!

4 opmerkingen:

  1. Hoi Karin,
    Bedankt voor je berichtje op mijn blog. Ik ben niet zo'n trouwe "terugschrijfster" maar ik zag een nieuwe naam, en dacht: even kijken..
    Je bent nog maar pas begonnen zie ik.. Pas op! het is zeer verslavend!! Maar zo leuk ;)
    Ik vind je zelfgehaakte poncho he-le-maal geweldig!!! zo leuk en kleurig!
    succes hoor, met haken en bloggen verder!
    groetjes,
    Wilmi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk he om saaie potten een mooi jasje te geven. Zo kan je ze voor van alles en nog wat gebruiken en het staat lekker vrolijk.
    Fijne dag, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk die 'jasjes'. Ik heb laatst ook zoiets gehaakt (voor een langwerpig olijvenpotje). Ik heb bovenaan niet geminderd maat een schulprandje gemaakt, staat ook leuk. Gewoon 7 stokjes in 1 steek, dan 2 steken overslaan en weer 7 stokjes. En wonder boven wonder kwam ik precies uit met het aantal steken!
    Groetjes,
    Monica.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hello, you have a Nice Blog . I am Cafting Too . Nixe Weekend

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin 4

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...