maandag 24 januari 2011

Bloggen... hoe werkt dat?

Ik ben vrij nieuw in blogland, maar ik ben inmiddels wel verslaafd aan het speuren naar en lezen van allerlei leuke berichtjes. Wat is het leuk om te lezen wat anderen bezighoudt.
Het kwam eigenlijk door mijn herontdekte haakpassie. Ik kocht in het najaar een leuke poncho voor mijn dochter en was gelijk weer terug in de jaren zeventig. Toen had ik een heel kleurige poncho, gehaakt door mijn  moeder. Thuisgekomen begon ik meteen te speuren op het internet naar een patroon. En ja hoor, ik vond een patroon dat mij wel gemakkelijk genoeg leek. Toen nog eens bedenken waar ik wol zou kunnen halen, want wolwinkeltjes zijn er niet meer in de stad waar ik vlak bij woon. En ook de Hema verkoopt geen wol meer, bedacht ik me. Ik wist nog een naaimachinewinkel in een achterafsteegje, misschien zouden ze daar...? Nou, ik kwam de winkel binnen en wist niet wat ik zag: een enorm assortiment handwerkspullen en gelukkig ook een stelling met wol. Ik zocht gezellige kleurtjes bij elkaar en de pret kon beginnen. Na weer even speuren op het internet kwam de basistheorie van het haken weer boven en na een weekend had ik de poncho klaar. Dochter blij, ik blij, want wat was dat leuk om te doen!
let op de door dochterlief aangehaakte "droedel"
Maar ja, ik had van alle kleuren wol dus wel heel veel over en wat moest ik daar nou mee? Mutsjes haken! Dus weer op het internet om patronen te zoeken. Op de mutsjes kwamen mooie bloemetjes en na de mutsjes kwamen sjaals. Toen kwam ik op het idee om glazen potten om te haken. Heel erg leuk om te zien. Er moest natuurlijk wel wol bijkomen... Na de potten kwamen de kledinghangertjes, een poppendekentje van grannysquares, kersthangers, kerstengeltjes, kussenhoezen en kleine knuffels.De productie groeide en mijn voorraad wol breidde zich steeds verder uit. Ik was geregeld op het internet aan het speuren naar nieuwe ideeën en zo kwam ik er achter dat er een wereld van bloggers bestaat. Wat een geweldig leuke wereld is dat! En wat een ideeën heeft iedereen! Ik heb inmiddels een hele lijst van blogs die ik volg en ben elke dag erg benieuwd of er weer nieuwe berichten zijn.
Nu wil ik toch zelf eens proberen of bloggen ook wat voor mij is. Voorlopig ben ik nog druk bezig om alles uit te vinden, maar de introductie is nu toch maar mooi klaar!

Patroon poncho: garnstudio

3 opmerkingen:

 1. Hallo Karin, allereerst hartelijk dank voor je berichtje. Wat een openbaring he al die leuke blogsites. Ik ben er nu een jaartje mee bezig en ook helemaal verslaafd. Heerlijk al die ideeen die je tegenkomt en als er dan ook nog een beschrijving van het patroon bij zit ben ik helemaal in de wolken. Het bloggen op zich is niet moeilijk hoor. Zo te zien heb je het al helemaal onder de knie. Zo niet, gewoon vragen. Ik ben benieuwd naar je creaties. Aan mij de eer om je eerste volgster te worden. See you around.
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk eens aan! Je eerste creatie op het blog! Leuk hoor! Ik ga je volgen!
  fijne dag groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Karin!
  Welkom in blogland en bedankt voor je leuke reactie.
  Ik zie het meteen: ook al verslaafd aan haken.
  Wat een blije bezigheid he?
  Ik word volger bij jou, kan ik meekijken naar jouw mooie maaksels!
  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin 4

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...