woensdag 18 mei 2011

Vogels

Laatst vond ik een maaksel terug dat ik had gemaakt toen ik zo'n 9 of 10 jaar was, tijdens de handwerkles van de lagere school. Mooi genaaid met flanelsteek, de pootjes geborduurd en de tak gehaakt en opgenaaid.
Ik was verbaasd dat wij dat toen al moesten doen. Ik zie mijn dochter van 15 het nu nog niet doen!De vogeltjes vond ik zo leuk, dat ik ze heb nagemaakt op een kleinere schaal. Hiervoor kon ik mooi de grote zak met restjes vilt, die ik laatst had gekocht, gebruiken.
 
Het eerste vogeltje gebruikte ik voor een zonnebrilhoesje.
Ik had al een zonnebrilhoesje gemaakt van de restjes vilt, maar dat vind ik toch eigenlijk wat minder mooi. (nou heb ik toch meerdere zonnebrillen, dus....)
Ook had ik al veel hartjes-sleutelhangers gemaakt van de restjes vilt.Wat ik nou met de andere twee vogeltjes ga doen weet ik nog niet, misschien voor een make-up tasje, of een applicatie op een kindershirt of rok.
Er komt vast wel weer een bestemming voor...

Karin

12 opmerkingen:

 1. Dat ziet er echt mooi uit voor de lagere school. Dat soort dingen maakten wij niet, wel jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja echt knap. Er wordt nu niet meer zoveel gehandwerkt op de basisschool volgens mij, ik hoop maar dat onze kinderen door ons geïnspireerd worden en toch willen leren haken, breien, naaien en borduren. Toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laats heb ik ook mijn lagere school handwerkjes te voorschijn gehaald, idd ongelooflijk wat we toen al maakten. Moet je nu niet meer mee aankomen, eigenlijk wel jammer vind ik.
  Maar jij hebt zo te zien nu weer plezier met wat je toen al maakte, leuk die vogeltjes ...
  Groetjes, Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toen was je al met de mereltjes in de weer. Ze lijken precies! Ik vind het ook een zeer uitdagende opdracht, maar ik moet zeggen dat het er supernetjes uit ziet. Leuk dat je het nu weer als inspiratie gebruikt hebt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het heel grappig dat jullie dat verband zien, van die vogeltjes en mijn blognaam. Daar had ik zelf nog niet eens aan gedacht, maar het is wel zo dat ik elke dag wel naar vogels kijk of luister.
  Hmmm, nog nooit over nagedacht eigenlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je nu weer inspiratie haalt uit iets wat je vroeger gemaakt hebt! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk die vogels!
  Handwerken is voor de meeste kinderen niet zo boeiend meer...:( Ze hebben veel andere ( leukere) dingen te doen! haha
  Nog bedankt voor je leuke tip. Tangledhappy had ik nog niet ontdekt!!

  Groetjes Geriene

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vilt is zo fijn om mee te werken! Je vogeltjes zijn mooi :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O wat vrolijk die vozeltjes (dat zeiden wij vroeger altijd) Van die andere 2 vozels zou ik gewoon nog twee hoesjes maken. Goede reden om nog meer zonnebrillen te kopen ;-)
  Groetjes,
  Karen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hihihi! raar hoe je jezelf iemand voorstelt die je nog nooit gezien hebt hé !
  Eigenlijk heb ik voor mijn doen nu zelfs kort haar want ik heb altijd echt lang haar gehad en nu valt het tot net onder mijn shcouder.

  En ik ben idd naar de dokter geweest, eindelijk ;) : sinusitis dus en blijkbaar een erg zwakke weerstand waardoor dat steeds terugkomt. Maar het gaat al veel en veel beter !

  Goei weekend !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Da's wel héél toevallig zeg, die vogeltjes die je in een oude Ariadne van mij herkent. Nu ik ze bij jou zie, zo kleurig, denk ik er aan om ze ook te maken voor m'n dochter (die Merel heet).

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin 4

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...