donderdag 17 november 2011

Huismiddeltjes

Ik volg sinds een aantal weken het blog De gulle aarde, met als ondertitel : het gebruik van "natuurlijke materialen" in de ruimste zin van het woord.
Er staan erg leuke zelf-maak-huismiddeltjes op en omdat de kinderen nogal hoesten, maakte ik een paar van haar recepten.

Ten eerste tijmsiroop, gemaakt van tijm uit eigen tuin. Ik maakte het met honing en het smaakte heerlijk volgens Renske. De pot was zo leeg.Ook maakte ik uiensiroop, dit keer met suiker, omdat de honing op was. Dit middeltje werd niet zo lekker gevonden door de dochters, maar ik had wel het idee dat het wat beter hielp tegen het hoesten.

Vandaag maakte ik nog een keer tijmsiroop, nu van tijmthee en honing (tijm in de tuin is nu op)
Misschien dat ik ook nog even opnieuw uiensiroop maak, nu met honing. Misschien valt dat iets beter in de smaak bij de dochters. De jongste is van haar hoest af, de oudste nog niet, want die wilde de siroop niet... (pubers!) Misschien nu wel...

Het is erg leuk en niet moeilijk om te maken.
Overigens staan er op het blog niet alleen maar huismiddeltjes, maar ook knutselideetjes, wijn maken, wecken en zo meer. De foto's bij dit artikeltje zijn van De Gulle Aarde. Mijn laptop is stuk en foto's uploaden is moeilijk op mijn oude computer. Ook lezen van en reageren op andere blogs gaat erg l-a-n-g-z-a-a-m-....

Karin

2 opmerkingen:

 1. Dit is nog eens leuke feedback!!!
  Hier was de tijmsiroop ook zo op.
  Dank je voor het doorverwijzen naar mijn weblog, en succes met je oude computer. Ik weet hoe irritant dat kan zijn als je snel gewend bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ìk was vroeger al gek op thijmsiroop, ik ben benouwd of deze verse versie ook zo lekker is.
  noflik weekend!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin 4

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...